domingo, 31 de enero de 2010

NIT DE REIS

L'obra és una comèdia d'embolics i una reflexió sobre l'amor. La història comença amb un naufragi, on dos germans bessons es veuen separats, creient cada un que l'altre ha mort. Viola, la germana, decideix disfressar d'home i entrar al servei del Duc Orsino, senyor de les terres on ha naufragat. Orsino està enamorat d'Olivia, una jove que ha decidit apartar-se del món i no escoltar cap paraula d'amor a causa del dol pel seu germà mort. Mentrestant el seu oncle Tobias, una bona peça, treu diners a un pretendent amb l'esperança que convencerà a la seva neboda. Així estan les coses quan Orsino ordena a Viola que porti una declaració d'amor a Olivia. Olivia, captivada per la bellesa i les dolces paraules de l'ambaixador, sent com va cedint la seva duresa a favor, no del duc, sinó del seu criat. I Viola, mentrestant, s'anirà enamorant del duc. Mentre el senyor Tobias juntament amb Maria, una minyona d'Olivia, faran creure Malvolio, un criat estirat, que Olivia està enamorada d'ell.

La cosa es complicarà quan arribi al ducat el germà de Viola, Sebastià, acompanyat d'Antonio, el que el va recollir del naufragi i del que s'ha fet molt amic. Olivia el prendrà per la seva germana i es casarà amb ell. Antonio prendrà a Viola per Sebastián i creurà que aquest és un ingrat. Tobias intentarà que Viola i el pretendent es batin en duel, i el pobre Malvolio es veurà tractat de boig per les seves pretensions amoroses. Una sèrie d'embolics que culmina en un final feliç per a tots.

Tot i ser una obra menor de Shakespeare, ha tingut el suficient interès com per que hagin fet dues adaptacions cinematogràfiques, i és una obra que es continua representant molt.

No hay comentarios:

Publicar un comentario